Kategorijoje Naujienos

Strapsnis Šiaulių naujienose

2011 lapkričio 25 19:56 | Donatas Mickus

Orientacininkai švenčia dvidešimties metų jubiliejų

Aušra LAURINKIENĖ

Stipriausias orientavimosi sporto klubas Lietuvoje „Sakas” rytoj išdidžiai švęs dvidešimties metų jubiliejų.

Geriausia gimtadienio dovana klubui, anot jo direktoriaus Donato Micko, – orientavimosi trasa Kurtuvėnų regioniniame parke.

Sportininkai nuveikė labai daug

Šiaulių orientavimosi sporto klubo „Sakas” prezidentas, jaunųjų turistų centro (JTC) orientavimosi treneris bei daugkartinis Lietuvos orientavimosi sporto čempionas Donatas Mickus „Šiaulių naujienoms” vakar sakė, kad per dvidešimtmetį klubo sportininkai nuveikė labai daug.

„Noriu pasidžiaugti geriausiais klubo sportininkais Svajūnu Ambrazu, Vesta Ambrazaite, Mariumi Mažuliu, kurie ilgą laiką garsino ir garsina ne tik Šiaulius, bet ir Lietuvą. Klube auga ir daug jaunų sportininkų. Tokių, kaip Gediminas Morėnas ir Paulius Vidžiūnas, iš kurių tikimasi aukštų sportinių pasiekimų”, – sakė klubo galva.

Dukart iš eilės tapo Lietuvos čempionais

Jis pasidžiaugė, kad klubo elito sportininkai (vyrai ir moterys) net dukart iš eilės tapo Lietuvos čempionais.

„Stipriausi klubo vyrai sugebėjo per vienerius metus tapti čempionais orientavimosi bėgte,  dviračiais bei būti antri orientavimosi varžybose su slidėmis. Šiais metais įtraukiami į klubo istoriją dėl išskirtinio rezultato. Orientavimosi sporto kalnų dviračiais čempionate „Sako” komandos lipo ant pirmų dviejų pakylos laiptelių”, – džiaugiasi D. Mickus.

Spėjo sukurti storą ir gražų klubo metraštį

Jo teigimu, klubas spėjo sukurti storą ir gražų klubo metraštį, kurį vartydamas gali pastebėti pergalės džiaugsmą ne tik tėvų veiduose, bet ir vaikų, kurie siekdami teisingu pavyzdžiu jau nuo mažumės lipa ant aukščiausio pakylos laiptelio.

„Visi šios sporto šakos mylėtojai patys aktyviai sportuoja ir kviečia visus norinčiuosius prisijungti prie mūsų. Kas nedrįstate, bet norite pajusti orientavimosi malonumą, kviečiame išbandyti Kurtuvėnų regioniniame parke stovinčią stacionarią trasą. Tiesiog atsispausdini žemėlapį ir leidiesi į nuotykius. O tiems, kurie mėgsta laisvalaikį praleisti gryname ore, kviečiame į kasmet mūsų organizuojamas varžybas „Azimutas”, – žaliose trasose su kuo daugiau šiauliečių tikisi susitikti orientacininkas.

Komentuok