Kategorijoje Roko treniruotės

Rogainingas 2013

2013 spalio 28 09:24 | Donatas Mickus

Sunkiausios orientavimosi varžybos įveiktos.

6 val.

86km

5710 kalorijų

Šiltas lietus prognozavo, kad dviratininkams bus sunkesnės salygos nei tikėtasi.  Pradėjus planuotis trasą, visi dalyviai suprato, kad jų rašymo priemonės niekam tikusios nes ant naujojo neperšlampamo žemėlapio jos nieko nepiešia. Šių metų kontroliniai punktai buvo sudėti itin nepatogiai planavimui, teko ilgai pagalvoti, kol išsirinkau optimalų visų kontrolinių punktų variantą.

Pradžia buvo gan nesėkmingą, didelis greitis ir daug mažų klaidų, kas gadino nuotaiką. Po valandos nuo starto, truputi nusprendžiau važiuoti lėčiau, stabiliau ir tiksliau. Žinoma visa kita trasos dalis sekėsi puikiai. Nors mažų klaidų, dėl žemėlapio tikslumo neįšvengiau. Bet bendrai tempą išėjo palaikyti gerą ir punktai rinkosi lengvai.

Žinojau, kad pradėjus tempti greitis kur kas nukris, todėl reikia rinktis saugius variantus. Deja to nepavyko iš 56 į 26, kontrolinį punktą apturėjau didelių problemų. Pasirodo išvažiavau iš punkto ne ta kryptimi. ir įėjus į pelkę supratau, kad paklydau, tuomet teko ieškoti kuo greičiau kelią kaip iš jos išlysti. Žinoma išlindau visiškai priešingai į „pikto“ žmogaus pievą, kuris įpykęs pradėjo mane vytis, mačiau tik tai, kad jis atbėga link manęs su kažkokių tai daiktų. Pabijojau, kad gali mano dviratis nuo įniršusio kaimiečio nukentėti. Tuomet pasukau visai kažkur ir teko ilgai važinėtis po sodus, kol supratau kur randuosi. Žinoma padarius 20min klaidą iki finišo liko labai nebedaug laiko, tad nusprendžiau nebeimti dviejų punktų ir patraukiau link finišo.

Laimė aplankė, kad Regimantas su Vitalijum nepaėmė didesnės vertės punkto ir man pasisekė juos aplenkti tik 10 taškų.

Polar duomenys: https://www.polarpersonaltrainer.com/shared/exercise.ftl?shareTag=3c120979fff72873ae12febae1c2f26a

Mano punktų pasirinkimo tvarka: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10200537223145480&set=gm.660547203975781&type=1&theater

 

Komentuok