Kategorijoje Naujienos

Roko Vaitkaus komentarai po Makedonijos

2014 liepos 9 12:09 | Donatas Mickus

Ilga ir varginanti kelionė su mikroautobusu į Makedonija.  Makedonijos jautėsi tikra vasara nekaip Lietuvoje.

Sprintas – nieko sunkaus nebuvo, bet pats nežinau ,kodėl pasirinkau tokius bėgimo variantus. Pradžia buvo gera, bet paskui 3,4,5kp klaidos ant variantų. 5 kp galvojau ,kad yra praėjimas bet pribėgęs arčiau  įsižiūrėjau kad nepereinama tvora kurią teko apibėgti. Kiti punktai sekėsi neblogai. Nors bėgant į 13kp buvau pradėjęs bėgti i 10kp. Sprinte likau 35-ktas. Labai karšta, bet sąlygos

visiem tokios pat. Šiemet nesitreniravau sprintui tai gal nebuvau pasiruošęs jam.

 

Ilga – visos treniruotes Šiauliuose buvo sutelktos ilgai trasai, kalnai, pakilimai, pagreitėjimai. Rimtai ruošiausi ilgai trasai, bet ji mane nugalėjo pačioje pradžioje padaryta grubi klaida sužlugdė mano viltis pasirodyti gerai. Nepasidaviau, kaip treneris sakė, visi daro klaidų, tad nubėgau į sekantį punktą be klaidų. Toliau dariau didelę klaidą sutikau rusą ir nubėgau ne į tą kontrilinį punkta. Dar klaida padariau į 10kp bėgiojau punkto zonoje ir nesuprantau kur punktas. 12kp norejau pakilti i kalną ir nubėgti keliuku per lauką ,bet jau jutau ,kad per daug bėgu į dešinę.

Estafetes – Komandoje buvo Pranas, Jonas ir aš, bėgau 3 etapą. Po pirmo etapo buvom 3-ti tai tikrai mane nustebino, paskui po antro etapo buvom 4-ti. Na ir aš išbėgau 3 etapą trasa pradėjau ramiai iki pirmo punkto, paskui padariau klaidą į 2 kp. Nesisekė pasiimti 4kp bėgiojau punkto zonoje, radau dar du nesavo, išbėgau į kelią, pasiėmiau krypti ir tuomet paėmiau punktą, po parodomojo pagreitinau be klaidų, o  paskui vėl klaidos 10,11kp jau net sunku rašyt apie tokias klaidas .

Blogiausiai nusisękes Europos čempionatas, labai trūksta psichologinio, technikos pasiruošimo, bei fizinio parengtumo. Reiks daugiau treniruotis.

Bet aš nepasiduosiu lauk manęs Rumunija!

Estafete

Sprintas StrumicaIlga

Komentuok