Kategorijoje Naujienos

Šiaulių orientacininkai – neaplenkiami estafetėje

2015 kovo 2 10:52 | Donatas Mickus

2015-02-28 Šestadienį sportininkai varžėsi vidutinės trasos distancijoje. Lietuvos čempionais tapo: Gabrielė Keinaitė (moterų elito grupė), Ignas Ambrazas (V16 gtrupė), Svajūnas Ambrazas (V45 grupė). Vesta Ambrazaitė – 4 vieta moterų elito grupėje, o Petras Andrašiūnas – 5 vieta vyrų elito grupėje.

Sekmadienį sportininkai susikovė Lietuvos čempionato estafečių rungtyje. Moterų elito grupėje Sako komanda buvo aiškios favoritės. Po pirmo etapo Vesta Ambrazaitė grįžo 4 su 90 sekundžių atsilikimu, bet antrame etape Lubovė Pavliukova grąžino komandą į 1 poziciją, kurią užtvirtino trečiu etapu čiuožusi Gabrielė Keinaitė. Sako moterų komanda aplenkė 2 vietoje likusią OK Fortūnos komandą ir 3 vietoje likusią OK Perkūnas komandas.

Vyrų elito grupėje aiškaus favorito prieš startą nebuvo. Buvo aišku, kad kova vyks tarp 4 stipriausių Lietuvos OSS klubų: Perkūno, Telšių, Igtisos ir Sako. Be to, Lietuvos komandos startavo kartu su Latvijos komandomis, kas varžybas darė dar įdomesnėmis. Po pirmojo etapo Svajūnas Ambrazas į antrą etapą išleido Petrą Andrašiūną su maždaug 90 sekundžių atotrūkiu nuo artimiausių persėkėtojų – tuo metu antroje vietoje buvusių Igtisos vyrų. Trečioje vietoje į antrą etapą išslydo Telšių komanda su Regimantu Kavaliausku, kuris išvakarėse tapo Lietuvos čempionu vidutinėje distancijoje.
Pasak Petro Andrašiūno, trasoje pradėjus matyti Regimantą (OK Telšiai) ir Andrejų (SK Igtisa) šiek tiek susvyravo susikaupimas, bet pavyko save įveikti, ir į 3 etapą Margus Hallik iščiuožė su tuo pačiu maždaug 90 sekundžių pranašumu prieš varžovų komandas. Tik dabar jau 2 buvo Telšiai, o Igtisa nuo jų atsilikinėjo 20 sekundžių. Po trasos Margus skundėsi, kad savijauta nebuvo pati geriausia, darė šiek tiek klaidų, slidės buvo „lėtos“, bet visa tai nesutrukdė iškovoti aukso medalius estafetėje. Antroje vietoje likusi Telšių komandą savo atsilikimą sumažino iki 50 sekundžių. Netikėta intriga užvirė dėl bronzos medalių. Vilius Aleliūnas iš Igtisos neatsilaikė prieš Nerijaus Šulčio spaudimą ir paskutinėje distancijos dalyje OK Perkūnas iškovojo bronzą, palikęs Igtisos vyrus 4 vietoje.

OSK Sako vyrų komanda (Svajūnas Ambrazas, Petras Andrašiūnas ir Margus Hallik) pakartojo 2012m. pasiekimą ir 2 kartą klubo istorijoje tapo stipriausią Lietuvos vyrų elito komanda. Sako moterys stipriausios Lietuvos moterų elito grupėje nuo 2011 metų.

Varžybų rezultatai: čia

Vaikinų 18 grupėje užtikrintai nugalėjo Šiaulių JTC komanda su Ignu Ambrazu, Roku Vaitkumi ir Ignu Jaseliūnu.

Ignas Ambrazas

 

Komentuok