Kategorijoje Naujienos

Jukola 2013

2013 birželio 26 12:40 | Justinas Liubinskas

Kaip kiekvienam musulmonui privalu nuvykti į Meką bent kartą gyvenime, taip ir orientacininkui – sudalyvauti didžiausiose pasaulyje orientavimosi sporto varžybose Suomijoj. Jukola – tai estafetės, vykstančios nuo 1949’ųjų. Pagal žinomą Suomių rašytojo novelę – legendą, kai septyni broliai naktį išėjo ieškoti sesutės ir ją paryčiui rado, šitose estafetėse vyrai startuoja 23h vakare, ir finišuoja paryčiais. Viso dalyvauja virš 1600 komandų po 7 etapus. Pirmieji 3 etapai dar bėga prieblandoje ir tamsoje, bet švisti pradeda anksti ir apie 3h jau galima bėgti be lempos.

Dieną, prieš vyrų varžybas startuoja ir virš 1200 moterų komandų. Šios estafetės vadinasi „Venla“ ir komanda susideda iš 4 etapų. Varžybose startavo ir sakietė Vesta Ambrazaitė, tačiau ji bėgo už švedų klubą „Alfta ÖSA OK“, mat SAKO merginų komanda nesusidarė. Vesta antrame etape parodė neblogą 63 laiką iš 1200 dalyvių. Bendrai ši komanda užėmė garbingą 31 vietą. Kaip įprasta, gerai sekėsi stiprioms IGTISOS klubo komandoms – merginos užėmė 14 vietą, o vyrai 33 vietą. Tarp Igtisos vyrų taip pat startavo „paskolintas“ Sako atstovas Modestas Bacys, paskutiniame etape užėmęs 65 vietą.

SAKO klubas šiemet išsiuntė net 2 vyrų komandas. Netikėtai susirgus Mindaugui Nakvosui, į pagalbą buvo pasitelkta Vesta, kuri garbingai atstovavo SAKAS-2 komandai. Persiskirsčius etapus, Gytis buvo perkeltas į pirmąją komandą, kuri stabiliai bėgusi, kluptelėjo ties 6 etapu, kur Justinas padarė nemažai klaidų. Marius paskutiniame etape dar šiek tiek kilstelėjo, ir galutiniame rezultate užimta 232 vieta. Pakankamai stabilus rezultatas, tačiau ambicijos buvo aukštesnės. SAKO antroji komanda užėmė 320 vietą.

Daugiau informacijos: http://www.jukola.com/2013/en/

Įspūdingas startas iš viršaus:

Jukola 2013 from KopterCam on Vimeo.

Iš viso dalyvavo net 11 vyrų komandų iš Lietuvos. Džiugu, kad net 2 iš jų buvo SAKO atstovai. Iki susitikimo kitąmet.

Komentuok