Kategorijoje Archyvas

Lietuvos čempionatas -sprintas

2010 rugpjūčio 29 18:00 | OSK "Sakas"

Sakiečiai sprinto rungtyje

Telšiai sukvietė daugiau kaip 500 orientacininkų iš įvairių respublikos sporto klubų į Lietuvos čempionato sprinto rungties varžybas, kuriose puikių rezultatų pasiekė ir šiauliečiai.

Šių metų sprintui Telšiai pasirinkti neatsitiktinai — tai miestas, išsidėstęs ant septynių kalvų. Orientacininkų trasos tai aukštyn, tai žemyn driekėsi gausiai lankomomis Insulos, Vilniaus, Zakso, Cerkvelės, Žaliosios, Pravoslavų kapų ir Bobės kalvų šlaitais, viršūnėlėmis, mediniais laipteliais.

Trasų sudėtingumą lėmė daugybė draudžiamų kirsti urbanizuotos vietovės elementų: privatūs kiemai, dekoratyvinės vejos, aikščių gėlynai, tvorelės, kapinaitės, krūmelių juostos. Visi šie apribojimai sportininkus vertė ypač apskaičiuotai pasirinkti bėgimo kelio variantą.

Iš Šiaulių miesto Jaunųjų turistų centro ir sporto klubo „Sakas“ orientacininkų buvo tikimasi čempionato medalių. Taip ir įvyko — įvairiose amžiaus grupėse jie iškovojo šešis apdovanojimus.

Mažiausiųjų mergaičių grupėje čempionės vardas atiteko Agnei Petukaitei (treneris Donatas Mickus). Trečius metus iš eilės stipriausiu Lietuvos sprinteriu tapo Svajūnas Ambrazas. Sidabro medalis vaikinų jaunučių grupėje atiteko Pauliui Vidžiūnui (treneris Nerijus Vidžiūnas). Tris bronzos medalius permainingoje kovoje iškovojo mūsų moterys: jaunučių grupėje — Austėja Dapkutė (treneris Artūras Gapšys), jaunių grupėje — Gabrielė Keinaitė, suaugusiųjų grupėje — Gitana Kazimieraitienė.

Kovoje tik kelių sekundžių trūko prizininkų pakylos nepasiekusiam, ketvirtąją vietą iškovojusiam Rokui Vaitkui, penktąsias vietas užėmusiems Evandželinai Petukienei ir Aidui Katarskiui, septintoje pozicijoje likusiems Modestui Baciui, Irenai Vidžiūnienei ir Gediminui Morėnui.

Nedidelės sportinės sėkmės pritrūko Nerijui Vidžiūnui (8 vieta), Sauliui Morėnui (10 vieta), Vestai Ambrazaitei, Daugirdui Stoniui ir Karolinai Jociūtei (11 vieta) bei Ievai Šukytei (12 vieta).

Į stipriausių Lietuvos sprinterių dvidešimtukus savo amžiaus grupėse pateko Ignas Gabšys, Mantas Nemeikštis, Gabrielė Nemeikštytė, Karolina Špukaitė, Rūta Gabšytė, Miglė Vainikauskaitė ir Tomas Urbonas.

Visą rugsėjo mėnesį orientacininkai dalinsis dar trijų Lietuvos čempionato rungčių medalius. Jų laukia ilgos distancijos, maratono ir naktinio orientavimosi trasos.

ČEMPIONĖ: Šiaulietė Agnė Petukaitė iškovojo pirmąjį Lietuvos čempionės medalį.

Asmeninio albumo nuotr.

SPRINTERIS: Svajūnas Ambrazas trečius metus iš eilės tapo stipriausiu respublikos sprinteriu.

MEDALININKAI: Vicečempionu tapęs perspektyvusis Paulius Vidžiūnas ir bronzą iškovojusi Gitana Kazimieraitienė turi ką aptarti po sudėtingos ir įdomios sprinto trasos.

Komentuok