Kategorijoje Naujienos

OS visiems – naktinės – 2012-05-26 – Palanga

2012 rugsėjo 26 01:26 | Justinas Liubinskas

Nors šios varžybos ganėtinai pramoginės ir daugelis klaipėdiečių be entuziazmo apie jas kalba, tačiau aš, dalyvaudamas antrąkart bėgdamas naktį Palangoje patyriau nemažai azarto.

Visų pirma tai buvo lyg ir naujas sprendimas daryti trasą pačiame Palangos mieste. Iki tol negąsdindavom poilsiautojų ir lakstydavom miške – Botanikos sode. Šįkart azartas neišsisklaidė po miško tankumynus ir nuo pat pirmos minutės prasidėjo lenktynės. Į pirmą KP bėgo nemažas būrys. Giedrius Valantinas veržėsi į lyderius ir vedė per kiemus, mano manymu 43KP reikėjo imti per dešinę, ir čia apturėjo visas traukinys mažą klaidelę, mano nuomone. Gailėjaus kad šitoj vietoj nesurizikavau ir nešokau per dešinę, bandydamas atsidurti pirmas prie KP, bet nebuvau užtikrintas ir nepasižiūrėjau dar bėgdamas gatve, kaip jį tiksliai paimti. Toliau gan siaurais kiemais bėgome vienas paskui kitą, ir aš laikiausi po Giedriaus, kuris išbėgęs į Vytauto g. jau nebesusekė situacijos ir nubėgo tiesiai, kaip vėliau paaiškėjo, per chaki spalvos draudžiamą teritoriją. Apie tai buvo diskutuojama audringai ir ilgai po varžybų. Pasijutęs lyderiu, jau bėgdamas į 31KP šiek tiek nebesusekiau situacijos ir čia jau išsisklaidėm į visas puses. Mano variantas bėgti į kopas ir dabar, galvoju, kad visdar geriausias. Labai tiksliai rinkdamas punktus kopose, jaučiau kad bėgu gerai, ir teko sutikti priešais arba greta ta pačia kryptimi bėgančius, bet kaip supratau, mažiau KP surinkusius sportininkus. Deja, apmaudi klaida apie 3min tarp pušelių prie 42KP. Buvome prie pat KP, kai sutrukdė bešūkaujantys jaunuoliai :) Toliau sekė daug praėjimų visiškai be klaidų, tačiau jau su mažesniu užsidegimu. Šiokia tokia klaidelė pakeliui į 33KP – visiškai nesimatė siauras praėjimas – teko apibėgti. Į finišą dar aplenkė kolega iš Šiaulių, kuris bėgo be lempos kartu su manimi :)

Tačiau įspūdžių daug, nors užimta vieta ir visiškai nepatenkinama. Gera nuotaika, po kurios dar spėjom pažiūrėti euroviziją :)

splitai:

Rezultatai: http://www.dbtopas.lt/takas/lt/varz/2012064

Komentuok