Kategorijoje Naujienos

Vembūtai sprintas ir Omaps.lt Kęstaičiai – 2012-06-30

2013 kovo 6 13:12 | Justinas Liubinskas

Karštą vasaros dieną su kolegom klaipėdiečiais sugalvojom smagią išvyką į Žemaitiją. Vykom į Vembūtų miestelio šventę, kur be visų kitų atrakcijų, kažkaip buvo sugalvota ir orientavimosi sportas.

Dalyvių gausos nebuvo, tačiau susidomėjo keletas vietinių jaunuolių, kurie sėkmingai išbandė OS trasą. Žinoma, varžybos čia nebuvo labai rimtos, netgi žemėlapis spausdintas iš google maps (pirmąkartą su tokiu teko bėgti). Tačiau nuotaika puiki, net apdovanojimai buvo įspūdingi – lipom į sceną ir plojo turbūt daugiau žmonių, negu įprastose OS varžybose :)
Pačioj trasoj keletas smulkių klaidų – visų pirma sunku susigaudyti kai orientyrus užstoja žemėlapis – tai į 1 ir 2 KP labai sudėtinga buvo bėgti – lankais, neužtikrintai. Į 3 KP visiškas smagumas, nes nepataikiau prabėgti tarp tvorų, daug kas buvo užstatyta palapinėmis, žmonių pilna, tuo pat metu vyko kažkokie atrakcijonai, teko apibėgti. Toliau viskas ramiai, tik į paskutinį KP pasivijo Marius – labai stebėjausi kaip jis greitai bėga pro mane :) Žinoma, nuo pat pradžių jaučiau, kad nesu greitas šiandien.
Antroji dalis – Omaps.lt trasa Kęstaičiuose. Čia jau buvo viskas sudėtingiau, nes ir vietovė, ir miškas, ir trasa kažkaip prailgo. Smulkios klaidos ties 2-3KP – į punktą lankais – nelabai patiko tokie nešvarumai. 4KP atbėgau tiksliai, tačiau pačios prizmės neradau, tad nusprendžiau patikrinti dar palei proskyną. 9 KP buvo labai sunku pataikyti, tačiau pagal augmenijos ribas galėjau susigaudyti. Šitoj vietoj pasivijo Giedrius, kurį dar į 10KP bandžiau apgauti, apibėgdamas keliu, jis kirto tiesiai. į 11 KP pasitikėdamas bėgau tiesiai ir nežiūrėjau į žemėlapį, todėl teko nusivilti techniškuoju kolega :) Toliau dar kurį laiką bėgom kartu, tačiau man neužteko jėgų. O tada jau ir į 14 KP stambesnė klaida – šitoj vietoj turiu prisipažint nesekiau situacijos viso prabėgimo metu, bet tikėjaus kad kažkaip pataikysiu. Dar visiškai kvaila klaida ties 19KP – matyt karštis daro savo. Parbėgus dar teko ilgai gainioti uodus, kol laukėm Ramūno. Užtat smagiai atsigriebėm kūdroj ir pavalgydami Kuliuose :)

Rezultatai iš Vembūtų: http://www.dbtopas.lt/takas/lt/varz/2012070/rezgru/V?diena=1

Omaps.lt trasa: http://www.omaps.lt/trasos/Kestaiciai/29

Komentuok