Kategorijoje Naujienos

Pasaulio Taurė – Vengrija

2015 gegužės 7 23:23 | Donatas Mickus

Donato Mickaus įspūdžiai iš pasaulio taurės etapo Vengrijoje.

1. Ilga „Mass start“. Pirmos mano varžybos Vengrijoje prasidėjo linksmai, nors ir turėjome galimybę pasitreniruoti analogiškoje vietovėje, to nepakako. Gavus žemėlapį supratau, jog liūdėti nebus kada, iki pirmo kontrolinio punkto ne vienas kilometras ir  visą laiką į kalną.  Atvažiavęs iki pirmojo punkto atsidūriau tarpe tarp sportininkų (top 20) ir ale sportininkų (tokių kaip aš). Nusprendžiau pavyti stipriausią grupę ir supratęs jog gavome su Švedijos atstovu tą patį skaidymą truktelėjau paskui jį. Išmokau gyvenime dar vieną pamoką, nevažiuok paskui tuos kurių nepažįsti :) Taip gavosi, jog nulėkėm gerokai ne į tą pusę ir jau trasos pradžioje pralaimėjau 15 min. Teko susikaupti ir vienam įveikti likusią trasos dalį.

Lenktynių video: https://www.youtube.com/watch?v=xB9HAUeiSRg&feature=youtu.be

GPS ir rezultatus galima pamatyti: čia

2015-05-08 07.34.59

Pirmas ratas

Pirmas ratas

2.  Vidutinė – trasos pradžioje sunkiai sekėsi susikaupti, praėjimai sudėtingi, lyja lietus ir taip slidu jog tenka valdyti dviratį labai atsargiai. Trasoje ilgą variantą į kalną sekėsi pasirinkti blogai, Jonui Maišeliui, iškart pralaimėjau virš minutės. Paguoda viena jog pakalnės mano stiprioji vieta ir besileisdamas į didžiąją pakalnę sugebėjau laimėti 40sek. Trasos pabaiga techniška ir labai greita, kurioje klaidų dariau nedaug. 20vieta, tai kol kas aukščiausias mano pasiekimas tokio lygio varžybose. Didžiausi sveikinimai geriausiam Lietuvos OSKD sportininkui Jonui Maišeliui, jis užėmė trečią vietą.

Vidutine

3. Mix estafetė – Myniau už pirmą komanda su Jonu Maišeliu ir Asta Šimkoniene. Asta važiavo pirmu etapu po kurio ir buvo aišku, jog dėl medalių nėra ko svajoti.  Kalnai nėra Lietuvos merginų stiprioji vieta, nors ir klaidų daug nepadarė, bet atsilikimas buvo solidus. Bendrame protokole Jonas Maišelis parodė 10 laiką, aš 21 laiką, Asta, 62 laiką.  Tarp šalių užėmėm 6vt. Kas taip pat mus labai džiugino.

Estafete

 

Komentuok