Kategorijoje Naujienos

Vilniaus daugiadienės 2015

2015 liepos 28 16:48 | Justinas Liubinskas

Labai rimtos varžybos, į kurias pirmąkart vykau 1995’ais metais. Tuo metu ne tik su traukiniu keliavom iš Šiaulių, bet ir į varžybas nuo centro į Panerius vykdavom traukiniu. Nereali atrakcija.

Bet grįžtam į 2015’uosius. Pirma diena – 2015-05-08 – Pilaitė. Iš starto jaudulys, norisi bėgt greitai, o praėjimas geras – neapsisprendžiau vartydamas žemėlapį kaip čia bėgti. Atrodo norėjosi tiesiai kirsti, bet ten buvo labai tankūs krūmynai. Teisingas sprendimas – nesiblaškyti ir apibėgti, kad ir kampuotai. Toliau viskas kaip iš pypkės, net ir išlindus iš miško į urban. Visdar iki šiol kankina klausimas, ar iš 9 į 10KP buvo įmanoma kirsti devynaukštį :) Dalis to namo pažymėtas be juodo rėmelio, o laiptinės atrodo yra iš abiejų pusių. Trasoj buvo mintis, kad čia gal nebaigtos statybos, daugiau nebuvo laiko galvoti. Nebaigtų statybų vidury Pilaitės nėra. Žiūrėdamas į prabėgimus, tarsi ir nematau klaidų, visur bėgau idealiai, bet žinoma, ne idealiai maksimaliu greičiu :)

vilniaus-daugiadienes-2015-pilaite-1d

Antra diena – 2015-05-09 – Baravykinė. Ilga trasa po smagaus vakarėlio, greičio nebuvo, bet galvoti buvo nesunku. Labai neaiškiai vinguriavai į 1KP – pelkutės išplaukusios, bet atsigaudžiau reikiamu momentu. Į 2KP deja nuslydau neatlaikęs krypties  per labai tankų mišką. Lindau lindau ir niekaip neišlindau, kol nenusileidau į pelkutę šiaurinėj pusėj. Tada karštligiškai nėriau atgal ir vistiek nepataikiau. Bjauri klaida. Toliau viskas tvarkingai. Ties 14KP vėl slidi vieta tarp pelkučių, vos neprabėgau, bet laiku susizgribau, nes matyt greitis leido. Galvoju kad labai tiesiai bėgu, žiūrėdamas į ilgą praėjimą 18KP. Bet miškas ten taip pat buvo gražus, nepasakyčiau kad labai buvo sunku taip tiesiai bėgti vis kertant kelius. Bjaurus kirtimas išbėgus iš 20KP – turėjo būti pažymėtas. Į 23KP per žemai įtaikiau į lomą, smulkmena, bet reikia paminėti, siekiant idealumo. Į 24KP vos nenulėkiau žemyn, laiku pasukau galvą ir pamačiau kad kirtimas kairėj. Trasa neprailgo, buvo smagu.

vilniaus-daugiadienes-2015-baravykine-2d

3 diena – 2015-05-10 Liepkalnis. Šią vietą gerai žinau, teko bėgti ir čempionate (apmaudžiai pralošt V16 estafetes 3 etape), ir masinės daug kartų vyko. Kalnai dideli ir miškas bjaurokas. Pradžia gera, pavyksta gan apsukriai išvengti didelių sukilimų. Į 5KP nunešė kairėn – labai panaši vieta, visai ne kaip loma atrodė realybėj. 6 KP irgi prabėgau šlaitu – slidi loma, sunku ją atitaikyti dideliam šlaite. Galvoju ar į 8KP mano variantas buvo teisingas – jei Marius nebūtų parodęs po trasos, net nebūčiau pastebėjęs varianto per kairę plentu. Po to pastebėjau kad variantas ir iš 3KP į 4KP grįžtant atgal ir apibėgant gyvenvietę visai svarstytinas, kurio net nemačiau. Bet vistiek į 4KP manau mano variantas geriausias. Labai blogai padariau į 12KP lipdamas į šlaitą. Klaidos atrodo nesimato, bet iš galo atbėgęs Egidis aplenkė taip, kad net nepastebėjau jo. Nusileidau arčiau upelio ir variau šlaitu, kai reikėjo eiti balta linija iki viršaus ir tik tada kirsti į KP. Ir galų gale klaida į 14KP, kur visiškai neapsukriai pasimoviau ant panašaus balno, kur nuo kelio turėjau susigaudyti jog reikia kirsti kairiau.

vilniaus-daugiadienes-2015-liepkalnis-3d

Labai malonu apsilankyti Vilniuje net trims dienoms, reiks varyti dažniau. Varžybos gerai organizuotos ir trasos įdomios.

Rezultatai: https://dbtopas.lt/takas/lt/varz/2015044

Diskusija osport.lt: http://osport.lt/forum2/viewtopic.php?t=4846&start=0

Komentuok