Kategorijoje Naujienos

Lietuvos čempionatas – Sprinto estafetės – Šiauliai – 2016 gegužės 8d.

2016 rugsėjo 21 14:27 | Justinas Liubinskas

Gimtuose Šiauliuose gegužės 7-8d. įvyko tikra orientavimosi sporto šventė. Lietuvos Čempionatas vyko pačiam miesto centre, dvi dienas. Sprinto asmeninės varžybos vienam bulvaro gale, sprinto estafetės kitą dieną – kitam. Pirmą dieną teko „darbuotis“, tačiau estafetėse galėjau startuoti kartu su Egiduku ir Justina. 

Buvo keistos varžybos, kadangi tokiu formatu vyko pirmąkart. Keista ir startuot mieste, po kurį daug kartų esi vaikščiojęs ir atrodo viską žinai. Nepaisant to, teko pasukt galvą kai kuriuose kiemuose ir tarp namų, kur ne viskas taip paprasta.

siauliai-2016-05-08-estafetes-sprinto

Išmušė iš ritmo susimėtymas į 3KP – nepamačiau tvorų ir užbrėžto raudono x’o (kuris, beje, pasirodo visai nereiškia, kad jį draudžiama kirsti, pagal oficialias taisykles). Ketvirtas KP įdomiai atsispindėjo nuo stiklino „Saulės“ kino teatro fasado, nes atbėgimas buvo kaip tik tinkamu kampu. Nors ir atrodo buvau pasižiūrėjęs legendą, tačiau toks įdomus vaizdas leido vėl įšokt į ritmą. Viskas daugmaž sklandžiai iki 10KP – ten nusileidau kažkokiu taku į chaki spalvą, šiek tiek susierzinau. Į 13KP gal irgi reikėjo gražiau apibėgti asfaltu, o ne brautis per krūmus šlaite. Šitoj vietoj daug kartu bėgiota. Galas be nesklandumų. Įdomi patirtis buvo, nors ir greitis galėjo būt geresnis. Gaila, neteko matyti paskutinio etapo kovų, nes stovėjau ir padavinėjau vandenį finiše :)

Rezultatai: https://dbtopas.lt/takas/lt/varz/2016043
Diskusija osport.lt: http://osport.lt/forum2/viewtopic.php?t=5379

Komentuok