Kategorijoje Naujienos

OK „Takas“ pažibą Algirdą Bartkevičių greitai bėgti priverčia noras aplenkti kitus

2021 kovo 3 22:34 | Donatas Mickus

 

Bartkevičius

Ruošiantis Lietuvos orientavimosi sporto (OS) bėgte čempionatui naktinėje trasoje 2021, mintimis apie orientavimosi sportą dalijasi dar vienas Lietuvoje ir už jos ribų žinomas OS talentas – į 2023 metų Pasaulio OS čempionato medalį nusitaikęs OK „Takas“ pažiba Algirdas Bartkevičius. 

  1. Linksmiausias nuotykis OS istorijoje?

Yra tekę patirti daug nuotykių. Tiek pergalių Lietuvoje, EYOC ar JWOC medalių, tiek nuostabių kelionių į Braziliją ar Kiniją. Tačiau vertinu ir paprastus dalykus, todėl vasaros stovyklos su palapinėmis, laužo kūrimas, pirties ir lauko tualeto iš celofano statybos ar tradicinės SM „Gajos“ naujokų krikštynos yra vieni linksmiausių mano nuotykių OS.

  1. Kas priverčia Tave taip greitai bėgti?

Mane greitai bėgti skatina noras aplenkti visus varžovus (juokiasi). Bet vien jo neužtenka. Reikia ir daug bei nuosekliai dirbti. Čia, deja, bet trumpo kelio nėra.

  1. Kiek porų batų esi sudėvėjęs?

Kadangi mėgstu skaičiuoti, galime suformuluoti klausimą ir matematiškai. Jeigu per metus sudėviu 4 poras –  dvi šipų, vieną kedų, ir dar viena spec. porą, o sportuoju jau gerus 10 metų, tai 40 porų turėtų būti ganėtinai tikslus spėjimas.

  1. OS idealas?

Tokio vieno idealo nelabai ir turiu. Mane visada žavėjo individualios savybės, kurios retai visos telpa viename asmenyje. Pavyzdžiui, vienas gali būti greitas, kitas techniškas, trečias ištvermingas, o ketvirtas psichologiškai stiprus.

  1. Didžiausias sutiktas gyvūnas miške?

Kadangi Afrikoje dar nėra tekę orientuotis, o šiaurės Švedijoje dar nesu sutikęs meškos, tai atsakymas būtų briedis. Tai tikrai masyvus žvėris, o dar jei nenumetęs ragų, tai tikrai įspūdingai atrodo.

  1. Ilgiausia nubėgta trasa OS varžybų metu?

Yra tekę dalyvauti Šiaulių Rogaininge, kur nubėgome apie 50 km. Užsienyje OS varžybų „TioMila“ Švedijoje metu garsųjį longa natta yra tekę įveikti porą kartų. Apie 17 km beveik dviejų valandų naktinė trasa, kur startuoji apie pirmą valandą nakties. Labai rimtas iššūkis.

  1. Kiek ilgiausiai yra tekę „grybauti“ trasoje?

Šioje srityje esu tikrai gerai pasireiškęs. 10–15 min, galėčiau sakyti, yra net standartas… Iš liūdnosios pusės, žinoma. O treniruotėse tai yra tekę ne kartą ir po gero pusvalandžio apsisukti ir keliauti namo, tiesiog neradus punkto.

  1. Gyvenimo credo.

Niekada nesustoti tobulėti.

 

Komentuok