Kategorijoje Naujienos

Rogaining 6h – 2011-10-29 – Šiauliai

2012 balandžio 16 12:40 | Justinas Liubinskas

Šis įrašas gerokai pavėluotas, tačiau negaliu jo palikti, kadangi Šiaulių roganingo varžybos visada būna dėmesio vertos ir linksmos, o taip pat ir rimtas fizinis-sportinis išbandymas. Tuo pačiu, pasidžiaugsiu, kad dienoraščiui, kartu su mano gimtadieniui, atsidaro naujas sezonas, tik prieš aprašant šių metų trasas, reikia užbaigti su pernykštėm, kiek dar įmanoma atsiminti :)Kadangi tai jau gal ketvirtas 6h rogainingas man, šiemet niekas negąsdino, tik buvom susikoncentravę kuo geriau susidėlioti maršrutą. Fizinė forma irgi buvo džiuginanti, tad jau planavom prizines vietas dar prieš startą :) Marius man rods, buvo dar labiau užsivedęs. Komandos pavadinimas jau irgi buvo motyvuojantis, „LT champions’96“ – reiškia, kad mes, būdami 12 metų pypliai tapom estafečių čempionai rimtuose Ignalinos Ažušilės miškuose :)

Vos tik startavę,  sugalvojom šiek tiek pakoreguoti eiliškumą, ir 24-25 KP pasilikę pabaigai, vistik prasukom pačioje pradžioje ir džiaugėmės tuo pasirinkimu. Nuotaikos nesugadino ir nedidelė klaida pakeliui į 61 KP – išklydom iš kelio ir tada šiek tiek teko kirsti pelkę, taip pat ir apibėgom pelkę prie 37 KP, nes neradom proskynos. Toliau viskas kaip iš pypkės, kadangi miškai pažįstami. Nedideli nesklandumai – mano hidrapakas nebuvo gerai užsuktas, tad visas vanduo su „maximu“ išbėgo per nugarą ir kelnes – teko pastoviai judėti kad nesušalt (orai nebuvo džiuginantys). Pirmas siurprizas prie 73+46 KP – teko jau panirt upėj iki juosmens. Čia prasilenkėm ir su būsimais nugalėtojais – OK Šilo komanda. Svarstėm kas čia pas juos per variantas, pasirodo jie jungiantį 57 KP aplankė du kartus. Pakeliui tarp 91 ir 64 KP mus pasivijo iš kažkur atklydęs šuo, kurį pavadinau Džimiu. Jis ištikimai ir draugiškai bėgo kartu su mumis, netgi per tvoras ir sodybas, kol dingo kartu su dviratininkais. Vanduo netikėtai baigės (nes išbėgo per nugarą) ties 23+62 KP, taigi teko sodyboj pasipildyti. Ačiū geriems žmonėms! Vėlgi netikėtas siurprizas 92+36 KP! Dar įspūdingesnis buvo 53+43 KP – sugalvojom dėl intrigos perkirsti tiesiai per pelkę – jaudinanti akimirka! Viskas toliau ėjosi pagal planą ir puikiai laikėmės maršruto. Nors ir jau šiek tiek pavargę, toliau bėgom, pamenu Marius pasakojo apie tai, kaip atsisiuntė lempą iš kiniečiu ir sumokėjo per didelius muitus, nes bandė apgaut muitininkus! Pradėjo temti, prie 84KP matėm, kad mes dar turim laiko ir ginčijomės, ką dar galim nuveikti. Galėjom rizikuoti ir imti 21 KP, tik būtume kiaurai sušlapę ar gal net paskendę – griovys prie pat KP žinojau kad yra nemenkas. O ir šiaip nemalonus jausmas. Bet po to sutarėm saugiai ir be intrigų keliuku nubėgti iki 31KP ir grįžti atgal. Kaip tik tiek laiko ir užteko mums. Kaip po to paaiškėjo, tie papildomi 3 taškai padėjo mums laimėti antrąją vietą! Gaila, savo gimtam miške nusileidom Lietuvos rinktinės nariui Vytautui Beliūnui ir jo kolegai Andriui Valatkai, nors galimybė nugalėti buvo reali!

Vėliau jau žiūrėdami į žemėlapį, apsvarstėm kad tikras lošiantis variantas buvo planuoti praėjimą iš 91 KP į 94 – ten kur nebuvo žemėlapio, tačiau galima įžvelgti, jog tikrai nemažas kampas nukertamas ir surenkama daug taškų.

Mūsų kelias: http://osport.lt/stuff/lt_champions_96_rogain_2011.jpg

Petro (MTB-O) praėjimai su visų KP surinkimu: http://osport.lt/stuff/Petras_mtb_all_CP_rogain2011.jpg

Rezultatai: http://www.dbtopas.lt/takas/lt/varz/2011140

Nuotraukos: https://picasaweb.google.com/107960292987350631387/Rogaining2011#

 

Komentuok