Kategorijoje Naujienos

Šiaulių park turai – Šalkauskio mokykla – 2012-04-13

2012 balandžio 27 21:31 | Justinas Liubinskas

Penktadienį vykau į Šiaulius, kadangi reikėjo prisidėti prie klubo organizuojamo Lietuvos orientavimosi sporto čempionato labai ilgoje trasoje. Sužinojau, kad vyksta ir tradiciniai parkų turai, kuriuose, pamenu, dalyvaudavau dar būdamas moksleivis. Negalėjau praleisti tokios progos pabėgioti po gimtą miestą 😉

Šiame žemėlapyje jau esu sykį bėgęs ir žinojau, kad jame yra įdomių ir neįprastų vietų. Drįsčiau teigti, jame galima net suorganizuoti rimtesnes sprinto varžybas, kad ir Lietuvos čempionatą, tik žemėlapio reiktų preciziškesnio. Prieš trasą darant apšilimą dar teko du vaikus nukreipti tinkama linkme, kurie jau buvo išbėgę iš žemėlapio ir bėgo tolyn link Talšos ežero už auksiuko. Keista susidurti su pradedančiojo orientavimusi – kai bandai suprasti, ką jie sau galvoja :)

Taigi, galbūt tikėjaus lengvo ir malonaus penktadienio pasibėgiojimo, bet po trasos supratau, kad klaidų būta. Jas reikia analizuoti ir taisyti :) Svarstau, ar į 2KP tikrai nebuvo geresnis prabėgimas per kairę – turint omeny ir krypties nekeitimą, tačiau to prabėgimo iškart neįžvelgiau. Labai sunkiai susekiau sitauciją ties 8 KP, jau buvau ketinąs prabėgti iki sekančio namo, tačiau bedvejodamas dairiausi ir pamačiau prizmę. Vėlgi labai greitai pasirinkau prabėgimą į 9KP ir ir akivaizdu, kad suklydau – laiptais būčiau labai užtikrintai ir su mažiau krypties keitinėjimų atbėgęs greičiau. Nepamiršau ir kruopštaus legendų tikrinimo – jų prireikė 3KP, 10KP, 11KP – įsitikinti ar tikrai toj pusėj tvoros stovi punktai 😉 Šiek tiek išblaškė situacija ties 11 KP – nors ir bėgau tiksliai, tik būdamas punkto vietoje, kur KP nebuvo, apsisukęs pamačiau kad prie namo ir tvoros kampo stovi prizmė, dar stabtelėjau pagalvoti, ar tai ne dublis, tačiau nubėgau patikrinti ir atsižymėjau – žmogiška klaida, tačiau stebėjau, kaip galima namą su tvora sumaišyti :) Vėliau Paulius nuo tėčio Nerijaus gavo rimtai barti :) Jis bėgdamas trasą šį punktą perstatė, tad vėliau bėgę varžovai jau šio nepatogumo nepatyrė. Trasos pabaigoje dar teko keletą sykių galvą pasukti, tradicinėse situacijose „iš kurios pusės apibėgt pastatus“ :)

Prabėgimai:

Rezultatai: http://www.sjtcos.puslapiai.lt/Orientav/2012%20Miesto%20parkai/rez1.htm

Komentuok