Kategorijoje Naujienos

Jukola 2012 – 2012-06-16 – Suomija

2013 kovo 5 17:17 | Justinas Liubinskas

Pernai pirmąkart patyręs, kas tai yra didžiausios OS estafetės, šiemet jau buvau užtikrintesnis. Žinojau kas kur ir kaip, galėjau įsivaizduot kas darosi miške naktį ir jau patekėjus saulei. Nors fizine forma neblizgėjau, gavau lengvesnį ketvirtą etapą, o savo OS technika (kuri, bėgant Skandinavijoj, manau labai svarbi) neabejojau.
Tie, kas nežino kas per velnias ta Jukola, trumpai apšviesiu. Tai renginys, kuriame sudalyvaut orientacininkui reiškia tą patį, ką ir musulmonui nuvykti į Meką. Tai didžiausios pasaulyje estafetės, kur dieną rungiasi virš 1000 moterų komandų (kiekviena sudaryta iš 4 etapų), ir virš 1500 vyrų komandų (iš 7 etapų) naktį. Naktinis bendras startas apie 23h būna įspūdingiausias reginys. Kai tiek žmonių apsiginklavę lempomis išbėga į mišką, būtina pamatyti gyvai. Jei neišeina, tuomet tiks ir internetiniai vaizdai: čia (2012) ir čia (2011). Dar pridursiu, kad naktys Suomijoj vasarą būna neilgos, o jei varžybos vyksta labiau į šiaurę, tai gali ir visą naktį šviesu būti. Todėl tik pirmi trys etapai dažniausiai bėga su lempom, kiti jau šviesoje. Daugumai skandinavų orientacininkų įveikti Jukolą yra garbės reikalas.

Nubraižęs prabėgimus, pamačiau kad iš tiesų bambėti ant savęs beveik neturiu dėlko. Nors buvo nedidelių pasimėtymų, punkto zonose, tačiau tik viena kita didesnė klaida. Prie 9KP kažkur šalia prabėgęs uolos viršumi, nepastebėjau punkto, tačiau greit susipratau. į 12KP irgi nubėgau šiokiu tokiu lanku. Po manęs bėgo Sandra, kuri įspūdingai pasirodė. O mums, vyrukams, žinoma gėda. Po Sandros buvo vilčių, kad mes pasieksim gan aukštą rezultatą, tačiau Pauliui ir Mindaugui nebebuvo taip lengva ilguose etapuose. Netgi iš kažko lažinomės, kad nuo Igtisa-2 neatsiliksim daugiau nei per 100 vietų. Deja…
Pasiekta vidutiniška 244 vieta iš ~1500 komandų. Manau galime geriau, kitąmet taip ir padarysim.

Rezultatai: http://results.jukola.com/tulokset/en/j2012_ju/ju/lopputulokset/?eka=200 (mes 244 vietoje)

Kita informacija: http://www.jukola.com/2012/en/

 

 

Komentarai

Marius

2013 kovo 8 17:17

Ne kitąmet, o šiemet! Kitąmet jau bus aj, žinai, šeima, vaikai, aj nevažiuoju :)

Komentuok